2013. április 13., szombat

Rántott csirkecombfilé

Vendégeknek készült, végül nálunk is nagy csikert aratott :)



Hozzávalók:

10-12 db csirkecomb
szezámliszt
tojás
só, bors, fokhagymapor, vegamix
Paleolaj

Elkészítés:

A csirkacombokat kicsontozzuk, majd kiklopfoljuk, befűszerezzük, és állni hagyjuk legalább 1-2 órára. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük Paleolajjal. Aztán bundát keverünk "párizsi módra": tojásból és szezámlisztből, majd a tepsire helyezzük a szeleteket oly módon, hogy a bőrös felük legyen felül. Ha kész, megkenjük a húsok tetejét is olajjal, és lefóliázzuk. Fólia alatt 200 fokon 20 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, és még 15 percig pirítjuk. Ha szükséges, fordítsuk meg a szeleteket, és a másik oldalukat is pirítsuk meg. 
Természetesen az egész hadművelet serpenyőben is elvégezhető, ha úgy tartja kedvünk :)

Jó étvágyat!

Forrás: Mama
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése