2014. április 18., péntek

Túró rudi

Ez egy ronda, de finom változata, próbaképp készítettem, ha már hozzájutottam egy kis totuhoz (=tojásfehérje túró). Gyerkőc megkóstolta, de mivel az eredetit sem ismeri, nem volt odáig érte, inkább kért egy töpörtyűt mellé :)



Hozzávalók:

30 dkg totu
Fél dl zsírosabb kókusztej
5 dkg porrá őrölt eritrit
1 tk vanília kivonat
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
Félcitrom leve
1 dkg zselatin
Fél dl víz

A bevonathoz:

15 dkg magas kakaótartalmú (70-90 %-os) csokoládé
1 ek kókuszzsír
Elkészítés: 

A zselatint a fél deci vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben egynemű masszává dolgozzuk. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük, ezalatt a zselatin megköt. Újra átdolgozzuk az aprítóban. Majd 3 dkg-onként 20 x 20 centiméteres fólia segítségével rúddá formázzuk őket, és újabb 30 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk a kókuszzsírral. Sütőpapírra kiskanállal olyan hosszú és széles csíkot kenünk belőle, amekkora a túrórúd (vagy golyó). Rátesszük a rudakat, és rácsorgatjuk a csokoládét. Végül ismét hűtőbe tesszük, amíg a csoki megdermed.

Jó étvágyat!!!

Forrás: TücsükBogár konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése