2014. június 16., hétfő

Kacsaszív rilette

Mamáék leptek meg minket ezzel a finomsággal húsvétra:


Hozzávalók: 

50-60 dkg kacsazsír
1,5 kg tisztított, hártya nélküli kacsaszív
1 üveg száraz fehérbor
3 szál rozmaring
Só, feketebors

Elkészítés:

A kacsazsírt felmelegítjük, majd beletesszük a szivet. Ízesítjük sóval, durvára tört feketeborssal és az apróra vágott rozmaringlevelekkel. Megvárjuk míg kifehéredik – elkezd sülni a hús -, majd felöntjük a bor felével. Fedő alatt, a maradék bor hozzáadásával kb. 3 óra alatt  puhára pároljuk.

Levesszük a fedőt, és elfőzzük alóla a vizet, hogy csak a zsír maradjon. Ezután leszűrjük és a húst – villával – szálaira tépkedjük. (Hagyhatunk benne nagyobb darabokat is mozaiknak.) A húst célszerű rétegenként belenyomkodni egy terrine- vagy pástétomformába, és annyi zsírt önteni rá, hogy a hús közötti réseket kitöltse. Fóliával szorosan lefedjük, majd súlyt helyezünk rá, és legalább 8 órán át dermesztjük. Paprikából és hagymából készült salátát kínálunk mellé.

Ellában:

A kacsaszivet BAB programon puhítjuk a a többi hozzávalóval együtt, a kacsazsír kivételével. Ha készen van, leszűrjük, közben felmelegítjük a kacsazsírt, és elkezdjük a fentebb leírt módon tépkedni és rétegezni a húst és a zsírt. Dermesztés után tálalható.

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése