2015. június 21., vasárnap

Hamis sajt

Igazából csak nagyon ritkán hiányzott a sajt, így most sem a sajtízt és sajtélményt kerestem, egyszerűen tetszett, hogy végre egy finom, hidegen fogyasztható ételre bukkantam, ami ebben az egyre melegebb időben nagyon jól is esik.

Aki pedig nem szereti a karfiol vagy a kókusz ízét, egy cseppet se aggódjon, mert egyik sem fog érződni benne :) Köszönöm a receptet Tögyi Juliannának!

Többféle ízesítéssel készült a natúron kívül: nagyon finom pl. bazsalikommal, kaporral, snidlinggel, fokhagymával, kurkumával, őrölt paprikával.



Hozzávalók:

25 dkg párolt karfiol
25 dkg kókusztej
3 ek kókuszolaj
6 dkg zselatin
1 dkg só
15 g almaecet
5 g citromlé
Ízesítés

Elkészítés:

Minden hozzávalót összeturmixolunk, majd egy lábasban az egészet felmelegítjük, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Formába öntjük (én muffinformába tettem), majd lehűtjük. Két óra alatt bedermedt, és jól szeletelhető volt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése