2012. február 10., péntek

Csokis kókuszkenyér



Hozzávalók:

3 db tojás
egy banán pempősítve
Kávéskanálnyi citromlé
Vanília vagy vanília aroma
5-6 evőkanál kókuszreszelék
Késhegynyi szódabikarbóna
5 dkg 80%-os étcsokoládé
Kevés kókuszzsír az edény kikenéséhez
Kevés kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítés:

Citromlé hozzáadásával a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd keverjük a habba a tojások sárgáját, a banánt, a vaníliát, a szódabikarbónát és a kókuszt (a tojások mérete határozza meg, hogy hány kanállal elég ahhoz, hogy se híg, se túl sűrű masszát kapjunk). Utána a tésztát öntsük kizsírozott sütőedénybe. A csoki felét tördeljük apró darabokra, és dugdossuk bele a tésztába. Végül mikróban, legmagasabb fokozaton süssük a tésztát 4 percig.
Aztán borítsuk ki a megsült kenyeret egy tányérra, majd kívülről is megtűzdelhetjük csokidarabokkal, végül szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Jó étvágyat!

Forrás: PaleoVital

2 megjegyzés:

  1. A kókuszreszelék egészbe kell, vagy darálva?

    VálaszTörlés
  2. Én a házi kókusztejhez áztatott kókuszreszeléket szoktam felhasználni ebbe, nem kell külön darálni.

    VálaszTörlés