2012. február 24., péntek

Halpogácsa

A hozzávalók összköltségét nem mertem összeszámolni, de az eredmény legalább olyan fenséges volt!



Hozzávalók:

35 dkg szálkamentes, fehér húsú hal
7 dkg mandula
3 szál újhagyma
1 ek frissen csavart citromlé
1 csapott kk pirospaprika
1 nagy tojás
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
(esetleg reszelt sajt)

Elkészítés:

Kockázzuk fel, majd robotgéppel pürésítsük a halat, Utána adjuk hozzá a finomra őrölt mandulát, a vékony karikára vágott újhagymát (zöldjével együtt), a citromlevet pirospaprikát, sót, borsot, tojást (aki akat reszelt sajtot) és jól keverjük össze. Serpenyőben sütöttem kókuszzsírral, de nagyon óvatosan kell bánni vele, mert könnyen összetörik. 5-6 perc alatt sül készre egy oldala.

Jó étvágyat!

Forrás: Szendi Gábor - Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv

1 megjegyzés: