2012. március 20., kedd

Tepsis paleo zöldségtál rántott hússal

Kiadós, színes zöldségtál tele vitaminnal. Szinte minden héten toplistás nálunk!



Hozzávalók a körethez:

2-3 fej cékla
4-5 szelet sütőtök
1 zeller
2 vastag sárgarépa
1 marék kelbimbó
Néhány virág brokkoli
1 kis cukkini vagy padlizsán
5-6 kis gomba egészben vagy félbevágva
1 kis fej vörös- vagy lilahagyma, esetleg póréhagyma
Fűszerek: só, durvára őrölt bors, oregano, kevés hidegen sajtolt olívaolaj.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra illetve szeletekre vágjuk, és egy lapos tepsiben összekeverjük a fűszerekkel. Sütőben kb. egy óra alatt (majdnem végig fólia alatt, amit a végén leveszünk, hogy kicsit megpiruljanak a zöldségek) puhára, de nem szétfőttre, inkább roppanósra sütjük. Önmagában is kiváló egytálétel, de húshoz is jó körítés.

Hozzávalók a húshoz:

2-3 db csirkemell filé
szezámliszt
3 tojás
petrezselyem
só, bors
olíva olaj

Elkészítés:

(Ha lehet még előző este) a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és fűszerezzük (só, bors, petrezselyem). Ezután a szeleteket a felvert tojásban és a szezámlisztben meghempergetjük, majd egy vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük őket. A húsok tetejét enyhén megspricceljük olíva olajjal, és előmelegített 180-200 fokos sütőben, időnként megforgatva készre sütjük őket. Ha van a sütőnek grillfokozata, az utolsó néhány percre (amikor a hús már megpuhult), kapcsoljuk rá azt is. Az így készült rántott hús összehasonlíthatatlanul kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos, de legalább olyan finom!

Jó étvágyat!

Forrás: Szendi Gábor oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése