2013. május 20., hétfő

Akác-bodza fagyi

Kezd meleg lenni... idén egy igazi különlegességgel kezdtük a hűsítést! Egyik sétánk alkalmából a homokozós vödörbe ezúttal nem kavicsok, hanem akác- és bodzavirágok kerültek :) Íme az eredmény:
 

Hozzávalók (12 db jégkrémhez):

8 db bodzavirág
8 fürt akácvirág
10 dkg eritrit
1 lédús citrom leve és reszelt héja
4 dl kókusztej
3 dl víz

Elkészítés:

Az eritritből és a vízből szirupot főzünk, majd beletesszük a citromlevet és annak héját, valamint a virágokat. Amikor elkészült, lehűtjük, és lefedve a hűtőszekrénybe tesszük (érdemes 24 órára, így a virágok aromája erőteljesebb lesz). Ezután a szirupot sűrű szitán átszűrjük, jól kinyomkodjuk a virágokat, majd a levet összekeverjük a kókusztejjel, és lefagyasztjuk (vagy fagyigépbe tesszük, akinek van).

Jó étvágyat!!

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése