2014. október 11., szombat

Kurkumás csirkeaprólék leves

Levesimádók vagyunk. Így amikor kísérleteztem a fűszerekkel, ez a verzió óriási sikert aratott a család minden tagjánál! Hátha majd másnál is! ;)

 

Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma
4 db csirkeszárny
4 db csirkeláb (gyerekek kedvence)
4 db dobverő
Egy marék zúza
Marhaborda darabka (elhagyható)
4 sárgarépa
1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb fej karfiol
3-4 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
Zöldségmix ízlés szerint (elhagyható)
2-3 tk kurkuma

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, és megdinszteljük, majd felöntjük a levest, és hozzádjuk a csontot és a csirkeaprólékot.  Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zöldségmixet. 2-3 órát alacsony lángon rotyogtatjuk, majd beletesszük a sárgarépát és a karfiolt, nem sokkal később pedig a brokkolit, fokhagymát és a kurkumát. 5-10 percet főzzük még együtt, és le is zárhatjuk! Tartalmaz, ízletes leves a végeredmény!

Ellával:

Mindent hozzávalót beleteszünk, és LEVES programon elkészítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése