2015. június 17., szerda

Mennyei kakaós csiga

Egész napos kirándulásra indultunk, ezért olyan rágcsákat kerestem, ami bírja a hőséget. Ez volt az egyik. Igaz eleinte idegenkedtem a készen kapható lisztkeverékektől, végül úgy gondoltam, hogy ünnepek alkalmával kipróbálok egy-két ilyen receptet, különösen ha olyan vendégeink is vannak, akik amúgy nem így étkeznek. Jelentem a körükben is nagy sikere volt a csiguszoknak :) 


Hozzávalók:

A tésztához: 

200 g Szafi Fitt paleo süteményliszt
26 g útifűmaghéj
80 g kókuszolaj
4 tojás
160 g víz

A csokikrémhez:
4 tk holland kakaópor
2 tk eritrit
10 tk kókuszkrém
Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kicsit pihentetjük. Addig kikeverjük a csokikrémet. Ezt követően összeállatjuk a csigákat: 2 szilikonos zsírpapír közt kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük a csokikrémmel, majd olajos kézzel óvatosan feltekerjük, végül szeleteljük, sütőpapírra fektetjük a csigáinkat és légkeveréses funkción 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!!

2 megjegyzés:

  1. Szia! Azt lehet tudni, hogy a lisztkeverék mit tartalmaz ha pl nekem nincs otthon ilyenem?! Köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Összetevők: kókuszliszt, tápióka liszt, nyílgyökérliszt, konjak liszt, szódabikarbóna, citromsav, eritrit, stevia. Konjak lisztet nem ismerem, de a többivel már dolgoztam, úgy érzem a nagy része nyílgyökérliszt és kókuszliszt, olyan arányban, hogy egy laza, és ne beton masszát kapjunk. Nekem egyébként kicsit édes ez a lisztkeverék.

    VálaszTörlés