2015. november 8., vasárnap

Ropogós teakeksz

Ezt a kekszet egy baba-mama rendezvényen kóstoltuk, majd jóval később egy teadálutánra sütöttem meg diós és törökmogyorós változatban. 



Hozzávalók:

150 g csicseriborsó liszt
50 g eritrit
1 nagyobb marék darált dió vagy törökmogyoró
3 ek kókuszolaj
4 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 kk aszkorbinsav vagy egy löttyintésnyi citromlé
Ízlés szerint csokoládé darabkák és vanília

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, és addig gyúrjuk, amíg egy nyújtható masszát nem kapunk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, és 180 fokon 12 perc alatt egy tespiben készre sütjük őket. Nagyon sokáig eláll!

Jó étvágyat!

Forrás: OatMeal Queen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése