2016. május 1., vasárnap

Pirított paprikás csirkemell medvehagymás főzelékkel

Újabb pikk-pakk kedvencrecept az Erdélyi Konyha Kalendáriumból :)


Hozzávalók:

A csirkemell falatokhoz: 

60 dkg csirkemell
1 tk pirospaprika
só, bors
3 ek kókuszolaj

A főzelékhez:

2 csokor medvehagyma
3 dl kókusztej
1 púpos ek tápióka keményítő
1 ek kókuszolaj
só, bors



Elkészítés:

A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, kicsit félretesszük. A medvehagymát jól megmossuk, felszeleteljük, és a kókuszolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a tápiókát, és csomómentesre főzzük. A végén mehet bele a só, bors, ízlés szerint. A bepácolt csirkemell falatokat megpirítjuk. A legvégén adjuk hozzá a pirospaprikát. Még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Forrás: Erdélyi Konyha Kalendárium 2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése