2012. június 26., kedd

Tepertős pogácsa

Nagyon finom és laktató ez a pogácsa! Mondanom sem kell, leggyorsabban Gyerkőcünk kapkodta el őket :)



Hozzávalók:

10 evőkanál őrölt lenmag vagy szezámmag
3 db tojás
Egy nagy marék tepertő apróra vágva
2-4 púpozott kanál sertészsír
Só, őrölt bors, őrölt köménymag

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, hogy kellően rugalmas legyen a massza (ennek függvényében adjunk hozzá megfelelő mennyiségű zsíradékot). A tésztából formázzunk gombócokat. Majd rakjuk rá őket egy tepsire, és lapítsuk le olyan vastagságúra, amilyen vastagságú pogácsákat szeretnénk. Vagdossuk be a tészta tetejét, majd tetszés szerinti méretben szaggasuk ki a pogácsákat. 180 fokon süssük kb. 20 percig úgy, hogy azért feltétlenül nézzünk rá, nehogy megégjen.

(mivel nem volt időm szaggatni, a mieink félig töltött muffinformákban sültek ki)


Jó étvágyat!

Forrás: PaleoVital

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése