2012. augusztus 9., csütörtök

Elmira-féle "minden az egyben"

Ezt a receptet a Paleolit szakácskönyvben találtam, és már régóta szemeztem vele. Nagyon guszta lett, és az egész családnak nagyon ízlett!


Hozzávalók:

1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
40 dkg darált hús
10 dkg apróra vágott brokkolirózsa
só, bors

A zöldségpüréhez:

85 dkg párolt sárgarépa (de lehet sütőtök, paszternák, zeller vagy vegyesen)
2 tojás
1 ek mangalica zsír
só, bors

Elkészítés: 

Pároljuk meg a brokkolit és a zöldségpüréhez szükséges sárgarépát. A hagymát felaprítjuk, majd megfuttajuk az olajon. Amikor már üveges, hozzáadjuk a darált húst. Megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverjük a brokkolit majd fűszerezzük. 

A tetejére kerülő püréhez a már megpárolt zöldségeket egy tálban összetörjük, belekeverjük a zsírt és a két tojást, majd botmixerrel simára dolgozzuk. A püré egy részét (2-3 evőkenállal) hozzáadjuk a húsos részhez, ezzel lazítjuk. 

A végén kis felfújtas formákba kanalazzuk a darált húst, a tetejére ráhelyezzük a zöldségpürét. 180 fokon 40-45 perc alatt szép aranybarnára sül. (nem muszáj felfújtas formában sütni, lehet egyben is egy 20*30 cm-es tűzálló tálban)

Jó étvágyat!

Forrás: Paleolit szakácskönyv I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése