2012. augusztus 28., kedd

Gesztenyés-meggyes muffin


Ez a süti igazi kényeztetés mindazoknak, akik szeretik a gesztenyét! De lehet azokat is meggyőzi, akik amúgy nem szeretik :) Omlós, pihe-puha finomság!

 

Hozzávalók (12 darabhoz):

25 dkg natúr fagyasztott gesztenyemassza
1 tojás
10 dkg eritrit
0,8 dl kókuszolaj
2 dl kókusztej
10 dkg mandulaliszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
20 dkg magozott meggy (ha nincs, befőtt)

Elkészítés:

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük. A tojást az eritrittel jól kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszolajat, a kókusztejet és a gesztenyemasszát, ezzel is habosra keverjük. A mandulalisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. Kanalanként hozzáadjuk a gesztenyés masszához. Végül a meggyet is belekeverjük. Előmelegített sütőben 180 C-on kb 50 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk, és ha kész, teljesen kihűtjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése