2013. június 6., csütörtök

Csángó miccs

Ezek sem sokáig maradtak a tányéron... :)



Hozzávalók: 

20 dkg darált hús (sertés/marha vegyesen)
10 dkg szalonna 
4-5 cikk fokhagyma
1 dl szódavíz
1 kk szódabikarbóna
só, bors, borsikafű

Elkészítés:

A szalonnát ledaráljuk, majd beledolgozzuk a darált húsba, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a szódabikarbónát és a fűszereket. Végül hozzáadjuk a vizet, és újból jól összegyúrjuk. 1-2 órán át – de lehet egész éjszaka – hideg helyen tároljuk, majd vizes kézzel kis kolbászkákat (vagy lapos korongokat) formázunk. Parázson vagy olajban, zsírban megsütjük.

(A román, ill. balkáni konyhából átvett miccs sokkal aromásabb, ha roston, szabad tűzön sütjük. A hús formázásakor igyekezzünk minél hosszúkásabbra sodorni, mert sülés közben még összeugrik, és meg is duzzad. Mustárral vagy friss zöldségekkel tálalhatjuk.) 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése