2013. június 6., csütörtök

Spárgakrémleves

Ha már szezonja van ugyebár. Gyerkőc vágta hozzá a saját nevelésű snidlinget. Más kérdés, hogy utána csak szívószállal volt hajlandó hozzányúlni :)



Hozzávalók:

50 dkg zöldspárga
1 csokor újhagyma
2 dl kókuszkrém
zsíradék
só, bors, néhány csepp citromlé
esetleg snidling vagy más "betét"

Elkészítés:

A megtisztított zöldspárgát felaprítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott újhagymát, majd felöntjük fél liter vízzel, és hozzáadjuk a spárgát is, sózzuk, borsozzuk. Amikor már megpuhult, hozzáadjuk a kókuszkrémet. Újraforrásig kevergetjük, s ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk, végül alaposan összeturmixoljuk.

Ellával:

Mindent hozzávalót beleteszünk, és RIZS programon elkészítjük.

Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése