2014. február 8., szombat

Farsangi fánk

Ovis farsangra készült ez a változat, Gyerkőc szerint is finom lett (ő sütötte).



Hozzávalók:

1 bögre kókuszreszelék
1 db alma
4 tojás
1 ek kókuszolaj
2 ek fahéj
1 kk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
víz, ha túl sűrű az állaga
kókuszzsír a sütéshez

(1 bögre 2,4 dl)

Elkészítés:

A kókuszreszeléket kávédarálóval zsírjára őrlöljük (amíg összeáll benne), az almát lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval együtt homogén masszát gyúrunk. Ha túl sűrű, vízzel higítjuk. Végül elektromos fánksütőben kisütjük. A közepébe került egy kis natúr sárgabarack lekvár. Nyami!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése