2014. február 8., szombat

Pilóta keksz

Farsangi bálra készült a kis Pajtásoknak, és Gyerkőcnek, hogy ne halljon éhen :) Nagyon örültem, mert meglepően népszerű volt!
(Más kérdés, hogy Gyerkőc inkább hazajött, és betankolt sült oldalasból és párolt lila káposztából, nem egy édesszájú na)


Hozzávalók

Fehér korong

10 ek kókuszreszelék
Fél citrom reszelt héja és leve
1 tk vanília kivonat
1 ek eritrit
2 db tojássárgája
1 ek kókuszolaj
Csipet só

Kakaós korong

10 ek kókuszreszelék
Fél citrom reszelt héja és leve
1 tk vanília kivonat
1 ek eritrit
2 db tojássárgája
1 ek kókuszolaj
Csipet só
2 ek holland kakaópor

Krém

1 db érett avokádó vagy banán
2 ek holland kakaópor
1 tk vanília kivonat
1 ek eritrit
0,4 dl kókuszolaj (ez fogja összehúzni dermedéskor)

Elkészítés:

A kókuszreszeléket zsírjára őröljük a kavédarálóval (amíg összeáll benne), majd külön-külön összekeverjük a korongmasszákat. Fél centi vastagra nyújtjuk őket, kiszaggatjuk, majd 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. Nekem egy tepsibe belefért mindkét színű korong. 

Míg sülnek a korongok, elkészítjük a kakaós krémet: minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és jól eldolgozzuk. Ha kihűltek a korongok, jöhet a ragasztás: egy fehér korongra krémet kenünk, majd ráhelyezzük a kakaós korongot, és így tovább, majd betesszük a kész műveket a hűtőbe. Másnapra az igazi :)

Jó étvágyat!

Forrás: PaleoLitánia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése