2015. december 18., péntek

Diós szórós pite

Apa névnapjára készült szeretettel :)


Hozzávalók:

A tésztához:
1 csomag Paleolit Éléskamra almás pite lisztkeverék
3 tojássárgája
1 tojás
2 dkg kókuszolaj
Fél dl víz

A töltelékhez:
20 dkg darált dió
10 dkg házi szilvalekvár
3 tojásfehérje

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. Addig elkeverjük a darált diót és a szilvalekvárt. 

Kivesszük a tésztát a hűtőből, 1/3-át félretesszük, a többit egy kizsírozott formába nyomkodjuk. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan belesimtíjuk a darált diót és a lekvárt. Rásimítjuk az egészet a tésztára, végül rámorzsoljuk a maradék tésztát. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt sül készre, akkor jó, ha már pirul a teteje.

Jó étvágyat!

Forrás: Tücsökbogár konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése