2013. április 21., vasárnap

Medvehagymás puffancs

Itt a medvehagyma-szezon! A snidlinges muffin receptet egy kicsit átdolgoztam, és így született meg a medvehagymás puffancs.



Hozzávalók (10 darabhoz):

5 tojás
2 ek liba- vagy kacsazsír
2 ek napraforgóbélliszt
1 ek szezámliszt
Fél tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
1 csokor medvehagyma
zsír a kenéshez
Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket kis sóval kemény habbá verjük, sárgájukat pedig elkavarjuk a zsírral, sóval, szódabikarbónával. A kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgás masszát, majd a legvégén hozzáadjuk a liszteket. Tegyük formába, és 180 fokon 30-35 perc alatt kész is van.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése