Nos, habár evett azért belőle, közölte, hogy legközelebb az összetevőket inkább csak úgy magában falatozná, ahogy egyébként szokta is.
Tanulság: nem kell semmit se túlbonyolítani, ez csak nekünk felnőtteknek "fontos" :)))
Hozzávalók:
20 dkg karfiol
20 dkg alma vagy bármilyen friss gyümölcs
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, aszalt szilva, stb.)
A szószhoz:
15 dkg kesudió
2 dl víz
1 evőkanál citromlé
1 tk fahéj
Elkészítés:
A kesudiót előző este beáztatjuk. A karfiolt egészen pici rózsákra szedjük, a zsenge szárát is
felvagdossuk pici darabokra. Az almát mossuk, kimagozzuk, és héjastul
egészen apró darabokra vágjuk. A nagyobb aszalt gyümölcsöket
is felvágjuk (pl. barack, szilva). A karfiolt,
az almát és az aszalt gyümölcsöket jól összekeverjük.
A szószhoz mindent turmixgépbe teszünk, és egy teljesen sima állagú krémet készítünk. ráöntjük a zöldséges-gyümölcsös keverékre, jól összeforgatjuk. Ha túl sűrű lenne, narancs levével hígítjuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Gitta nyersétel blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése