2014. március 1., szombat

Sárgarépás csokitorta

Gyerkőc nevenapjára készült, amiből csak másnap fogyasztott :)
(aznap győzött a csirkecomb és a kedvenc céklás salátája, hiába, nem egy édesszájú :))

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa
10 dkg magas kakaótartalmú (70-80%-os) csokoládé
10 dkg kókuszolaj
1 tk vanília kivonat
4 tojás
5 dkg eritrit
5 dkg darált mandula vagy dió

Elkészítés:

A sárgarépát apróra vágjuk, megfőzzük, majd még melegen pürésítjük.  A tojássárgákat habosra keverjük az édesítővel 3-4 percig. Közben a csokit felovasztjuk a kókuszolajjal, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt olvasztott csokit a felvert tojássárgához keverjük, majd a répapürét, a vanília kivonatot és a darált mandulát is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy 23 cm-es tortaformát kikenünk némi kókuszolajjal, és beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A torta közepe ilyenkor még kicsit sületlennek látszik, de ilyennek kell lennie. Kihűlve tálaljuk, felvert kókuszkrémmel, de gyümölcsökkel, lekvárral vagy magában is nagyon finom.

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése