2015. január 16., péntek

Almafelfújt

Jóideje az "almát csak nyersen"az elvem, viszont most muszáj volt kitalálnom valamit a félig megrágcsált almafejek újrahasznosításához :) Osztatlan sikert aratott ez a rém egyszerű sütemény.



Hozzávalók:

5 közepes alma
5 tojás
1 kk fahéj
3 ek kókuszreszelék
kókuszzsír a kikenéshez

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kókuszreszeléket kávédarálóban megdaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a fahéjjal és a darált kókuszreszelékkel. Belekeverjük az almaszeleteket, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. Egy kikent tűzálló tálban k180 fokon 50-55 percig sütjük. 

Jó étvágyat!

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése