Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
40 dkg darált hús
10 dkg apróra vágott brokkolirózsa
só, bors
A zöldségpüréhez:
85 dkg párolt sárgarépa (de lehet sütőtök, paszternák, zeller vagy vegyesen)
2 tojás
1 ek mangalica zsír
só, bors
Elkészítés:
Pároljuk meg a brokkolit és a zöldségpüréhez szükséges sárgarépát. A hagymát felaprítjuk, majd megfuttajuk az olajon. Amikor már üveges, hozzáadjuk a darált húst. Megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverjük a brokkolit majd fűszerezzük.
A tetejére kerülő püréhez a már megpárolt zöldségeket egy tálban összetörjük, belekeverjük a zsírt és a két tojást, majd botmixerrel simára dolgozzuk. A püré egy részét (2-3 evőkenállal) hozzáadjuk a húsos részhez, ezzel lazítjuk.
A végén kis felfújtas formákba kanalazzuk a darált húst, a tetejére ráhelyezzük a zöldségpürét. 180 fokon 40-45 perc alatt szép aranybarnára sül. (nem muszáj felfújtas formában sütni, lehet egyben is egy 20*30 cm-es tűzálló tálban)
Jó étvágyat!
Forrás: Paleolit szakácskönyv I.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése