Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag Paleolit Éléskamra almás pite lisztkeverék
3 tojássárgája
1 tojás
2 dkg kókuszolaj
Fél dl víz
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
10 dkg házi szilvalekvár
3 tojásfehérje
3 tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. Addig elkeverjük a darált diót és a szilvalekvárt.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, 1/3-át félretesszük, a többit egy kizsírozott formába nyomkodjuk. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan belesimtíjuk a darált diót és a lekvárt. Rásimítjuk az egészet a tésztára, végül rámorzsoljuk a maradék tésztát. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt sül készre, akkor jó, ha már pirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése