2015. december 10., csütörtök

Szezámos sárgarépa

Amikor szétnézünk, és azt eszünk, amit érünk recept :)


Hozzávalók:

4-5 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
Kacsazsír
Egy marék szezámmag
Só, bors

Elkészítés:

A répákat meghámozzuk, és gerezdekre, vagy tetszőleges formára vágjuk. Megpároljuk. Közben a kacsazsíron megdinszteljük az apró darabokra vágott vöröshagymát. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a párolt sárgarépát és a szezámmagot. 

Ellával:

A répát meghámozuk, és formára vágjuk, majd Hal programon megpároljuk. A gőzt kieresztjük, és összeöntjük a tűzön megdinsztelt hagymás-sós keverékkel, végül meghintjük szezámmaggal. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése