Hozzávalók:
2 egész csirkemellfilé
1 padlizsán (lehet cukkinivel is)
1 póréhagyma
3 tojás
szezámliszt
bazsalikom
só, bors
(esetleg zsírszegény sajt)
Elkészítés:
A csirkemellett apró kockákra vágjuk, majd besózzuk. A tojásokat felverjük, majd ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal és borsozzuk. A padlizsánt megpucoljuk, felkarikázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk. A húskockákat először a lisztben, majd a bazsalikomos tojásban megforgatjuk, és már jöhetnek is a rétegek:
Egy (lehetőleg kör alakú) jénai tálat kivajazunk, és leteszünk egy sor bundázott húst. Utána jön egy réteg padlizsán, egy réteg póráhagyma, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajtot is lehet reszelni.
A jénait fedővel tesszük a sütőbe. 200 fokon 20-30 perc alatt megsül. Saláta illik mellé, de magában is nagyon finom!
A csirkemellett apró kockákra vágjuk, majd besózzuk. A tojásokat felverjük, majd ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal és borsozzuk. A padlizsánt megpucoljuk, felkarikázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk. A húskockákat először a lisztben, majd a bazsalikomos tojásban megforgatjuk, és már jöhetnek is a rétegek:
Egy (lehetőleg kör alakú) jénai tálat kivajazunk, és leteszünk egy sor bundázott húst. Utána jön egy réteg padlizsán, egy réteg póráhagyma, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajtot is lehet reszelni.
A jénait fedővel tesszük a sütőbe. 200 fokon 20-30 perc alatt megsül. Saláta illik mellé, de magában is nagyon finom!
Jó étvágyat!
Forrás: fittmamablog.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése