2012. november 9., péntek

Kakaós csiga

Egy borongós délelőttön Gyerkőccel nekiálltunk, hogy kakaós csigát készítsünk. Nem is tudom ki várta jobban a végeredményt :) Istenien finom lett!!! 
(mikor elfogyott, Apa követelte is az újabb adagot, mert neki nem jutott elég :)))

 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszliszt
3 dkg porított eritrit
1 kk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
5 dkg lereszelt kókuszzsír
2 tojás

A töltelékhez:

10 dkg kókuszsír
2-3 csapott ek natúr kakaó
4-5 ek eritrit

Elkészítés:

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és két lap szilikonos sütőpapír között kinyújtjuk. A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és az eritritet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Végül kihűtjük, de csak annyira, hogy kenhető massza legyen belőle (kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz). A masszát egyenletes rétegben a tésztára kenjük, majd a sütőpapír segítségével az egészet feltekerjük. Töredezni fog, de nem pánikolunk, kézzel igazítsunk rajta. A rudat óvatosan felszeleteljük, és a csigákat egyenként átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Utólag formázhatunk még rajta, hogy minél kerekebb legyen. 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsül. Kihűtjük és tálaljuk. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése