Végre sikerült egy kis máklisztet szereznem, így Gyerkőccel mindjárt tettünk is egy próbát! Kicsit megvariáltuk az eredeti minifánk-receptet, és azóta már azt is tudom, hogy legközelebb legalább dupla adagot kell sütnöm.... Alig bírtam ezt az egy szemet is megmenteni a készülő illusztrációhoz :) És hogy miért éppen a mákliszt? Beltartalmi értéke 30%-kal magasabb, mint az őrölt máké, így még kiválóbb vas-, ásványi anyag-, kálcium-, magnézium- és rostforrás!
Hozzávalók:
Negyed bögre kókuszliszt
Negyed bögre mákliszt
1 tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
2 tojás
2 ek banán pürésítve
2 ek olvasztott kókuszolaj
Fél bögre meleg víz
(1 bögre 2,4 dl)
Elkészítés:
Egy
tálban keverjünk össze minden száraz hozzávalót, majd tegyük félre. Egy
másik tálban verjük fel a nyírfacukrot, az olajat és a tojást, majd ha
jól elkeveredett, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük simára.
A végén adagoljuk hozzá a meleg vizet, és dolgozzuk el, hogy teljesen
elkeveredjen. A kész masszát töltsük elektromos fánksütőbe, és süssük
2-3 percig. Bármilyen cukormentes lekvárral finom, mi most egy üveg Mama-féle rebarbarás-banános finomságot választottunk a polcról. Nem bántuk meg! :)
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése