2013. január 29., kedd

Csontleves

Fázós téli napokon, betegség idején, vagy csak úgy nagyon-nagyon jólesik egy kis csontleves! Nálunk mindig hamar elfogy :)



Hozzávalók (12 liter leveshez):

1 marhatérd
1 marhaborda
1 marha velőscsont
3 nagyobb szál sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
1 kisebb fej brokkoli
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem vagy kapor
só, bors, kurkuma

Elkészítés:

Tegyük fel a csontokat főni. Lassú tűzön időnként habozzuk le, majd úgy 12-13 óra elteltével hozzáadjuk a répát és a hagymát, majd a végefelé a karfiolt és a brokkolit, fűszerezzük. A legvégén mehet bele a petrezselyem, fokhagyma és a kurkuma.

Akkor jó, ha bekocsonyásodik, és zsírréteg képződik a tetején
Használjuk, fogyasszuk mindenhez!!!

Miért is jótékony a csontleves?

-Védi és gyógyítja a bélfalat
-Regenerálja a vékonybél bolyhait
-Segít az emésztésben
-Erősíti az immunrendszert
-Véd a fertőzésekkel szemben
-Kiváló gyulladáscsökkentő
-Csökkenti az ízületi fájdalmakat

Minél tovább fő, annál több értékes tápanyag oldódik ki a hozzávalókból, valamint válik előemésztetté, így könnyebben is szívódik fel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése