2013. január 19., szombat

Töltött sertéscomb



Hozzávalók:

60 dkg savanyú káposzta
3 babérlevél
1 ek sertészsír
4 szelet sertéscomb
15 dkg parasztkolbász
25 dkg sertéstarja
1 tojás
20 dkg szeletelt bacon
2 dl víz

Elkészítés:

A savanyú káposztát átmossuk, majd babérlevéllel ízesítjük, és egy kizsírozott tűzálló tálba terítjük. A sertéscombokat vékonyra klopfoljuk. A kolbász héját lehúzzuk, és a tarjával együtt apróra vágjuk. Aprítógépbe tesszük őket, hozzáadjuk a tojást, és egyneműre dolgozzuk. A combszeleteket megtöltjük ezzel a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük őket. Ezután a csomagokat baconszeletekbe göngyöljük, és a káposztaágyra helyezzük. Aláöntjük a 2 dl vizet, majd fóliával letakarjuk. 180 fokon 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 30 percig pirítjuk. Mi almagerezdeket is ettünk hozzá. Hidegen talán még finomabb volt, mint melegen...

Jó étvágyat!

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése