Legifjabb családtagunk, Csipi kedvenc étele is bemutatkozik:
Hozzávalók:
Csont- vagy húsleves leve
Zöldség
Hús (elhagyható)
1 tojássárgája
Elkészítés:
A lassú tűzön, hosszú ideig (12-24 órát) főzött csont- és húsleves levéből vegyünk ki pár kanállal, majd turmixoljunk hozzá vele főtt zöldséget és/vagy párolt zöldséget, egy-két húsdarabkát a levesből (elhagyható), valamint egy főtt tojás sárgáját.
Igazán tápláló étel kisbabáknak, gyerekeknek, és felnőtteknek egyaránt!
A házi készítésű csontlevesek (csirkéből, kacsából, birkából, bárányból, halból) glicerinben gazdagok, segítségével könnyedén emészthetőek az ételek. A tojássárgájában pedig olyan fontos elemek találhatóak, mint a kolin (agyfejlődésben játszik fontos szerepet), koleszterin (az idegrendszerének fejlődéséhez nélkülözhetetlen), valamint számos vitamin és ásványi anyag: A, D, K2, E, folsav, biotin, vas, cink, szelén (e tekintetben is nagyon fontos, hogy kapirgáló csirkétől származzon, csak ekkor lesz vitamindús).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése