Hozzávalók:
50-60 dkg kacsazsír
1,5 kg tisztított, hártya nélküli
kacsaszív
1 üveg száraz fehérbor
3 szál rozmaring
Só, feketebors
Elkészítés:
A kacsazsírt felmelegítjük, majd
beletesszük a szivet. Ízesítjük sóval, durvára tört feketeborssal és az apróra
vágott rozmaringlevelekkel. Megvárjuk míg kifehéredik – elkezd sülni a hús -,
majd felöntjük a bor felével. Fedő alatt, a maradék bor hozzáadásával kb. 3 óra
alatt puhára pároljuk.
Levesszük a fedőt, és elfőzzük
alóla a vizet, hogy csak a zsír maradjon. Ezután leszűrjük és a húst – villával
– szálaira tépkedjük. (Hagyhatunk benne nagyobb darabokat is mozaiknak.) A húst
célszerű rétegenként belenyomkodni egy
terrine- vagy pástétomformába, és annyi zsírt önteni rá, hogy a hús közötti
réseket kitöltse. Fóliával szorosan lefedjük, majd súlyt helyezünk rá, és
legalább 8 órán át dermesztjük. Paprikából és hagymából készült salátát
kínálunk mellé.
Ellában:
A kacsaszivet BAB programon puhítjuk a a többi hozzávalóval együtt, a kacsazsír kivételével. Ha készen van, leszűrjük, közben felmelegítjük a kacsazsírt, és elkezdjük a fentebb leírt módon tépkedni és rétegezni a húst és a zsírt. Dermesztés után tálalható.
Jó étvágyat!!
Ellában:
A kacsaszivet BAB programon puhítjuk a a többi hozzávalóval együtt, a kacsazsír kivételével. Ha készen van, leszűrjük, közben felmelegítjük a kacsazsírt, és elkezdjük a fentebb leírt módon tépkedni és rétegezni a húst és a zsírt. Dermesztés után tálalható.
Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése