Hozzávalók:
100 g darált dió
40 g gesztenyeliszt
csipet só
1 kk szódabikarbóna
aszkorbinsav
2 tojás
2 ek kókuszolaj
2 ek eritrit
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
2 tojás
2 ek kókuszolaj
2 ek eritrit
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy kb. 18x28cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Összekeverjük a darált diót, gesztenyelisztet, a sót, szódabikarbónát és aszkorbinsavat. Egy másik tálban habverővel felverjük a tojásokat, az édesítőt és a kókuszolajat. A két masszát jól összedolgozzuk.
A rebarbarát vágjuk fel 5 centis darabokra, majd tegyük az aprítógépbe. Néhány rövid, gyors nyomás erejéig turmixoljuk össze. Ne pépesítsük túl, csak keveredjen össze apróra. Ha kész, adjuk hozzá a felszeletelt epret, majd mindezt kézzel keverjük össze.
A tésztát a tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk, és belenyomkodjuk, végül a tetejére halmozzuk a rebarbarás-epres keverékünket.
180 fokon, 35-40 perc alatt sül készre.
Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése