Ilyenkor az ünnepek közeledtével többször el szoktam készíteni, mert nagyon finom, és még a nem paleósok szerint is finomabb, mint az "eredeti"! :)
Hozzávalók:
30 dkg törökmogyoró (héj nélkül)
30 g kókuszolaj
40 g kakaópor
50 g eritrit
60 ml kókusztej (elhagyható)
1 rúd vanília kikapart belseje (elhagyható)
Elkészítés:
A törökmogyorót tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, vagy amíg illatos és megrepedezik a héja. Ekkor vegyük ki, és tegyük egy konyharuhába, melynek fogjuk be a széleit, és alaposan dörzsöljük össze a benne lévő mogyorókat. A már héjuk nélküli mogyorókat hagyjuk kihűlni. Mikor kihűltek, helyezzük őket az aprítógépbe, és aprítsuk addig, amíg homogén, kenhető vajjá alakul. Ekkor adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és aprítsuk tovább, míg homogénné, kenhetővé válik újra. Végül adagoljuk egy tiszta, jól zárható üvegbe, és tároljuk hűtőben.
Forrás: PocakPanna
A törökmogyorót tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, vagy amíg illatos és megrepedezik a héja. Ekkor vegyük ki, és tegyük egy konyharuhába, melynek fogjuk be a széleit, és alaposan dörzsöljük össze a benne lévő mogyorókat. A már héjuk nélküli mogyorókat hagyjuk kihűlni. Mikor kihűltek, helyezzük őket az aprítógépbe, és aprítsuk addig, amíg homogén, kenhető vajjá alakul. Ekkor adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és aprítsuk tovább, míg homogénné, kenhetővé válik újra. Végül adagoljuk egy tiszta, jól zárható üvegbe, és tároljuk hűtőben.
Forrás: PocakPanna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése