2016. május 1., vasárnap

Csikós tokány

A nemsokára már 6 éves Csipet nézte ki az Erdélyi Konyha Kalendáriumából ezt az ételt, amit kicsit átalakítottunk ugyan, de a végeredményből nem sok maradt :) Olyannyira, hogy csak harmadik nekifutásra tudtam fotózni :)


Hozzávalók:

60 dkg tarja
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 dl ketchup vagy 2 fej paradicsom
2 dl kókusztej
1 púpos ek tápióka keményítő
1 ek pirospaprika
só, bors

Elkészítés:

A szalonnát kis kickákra vágjuk, megpirítjuk, majd rátesszük a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a pirospaprikával, a felszeletelt zöldpaprikával, paradicsommal (vagy ketchuppal), és 1,5 dl vizet hozzáadva fedő alatt puhára pároljuk. A végén összeforraljuk a kókusztejjel és a tápiókával. Szezámtésztával vagy rizzsel tálaljuk. 

Ellával: Hús programon készre főzzük, a végén fedő nélkül összeforraljuk a kókusztejjel és a tápiókával.

Jó étvágyat!

Forrás: Erdélyi Konyha Kalendárium 2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése