Hozzávalók:
60 dkg tarja
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 dl ketchup vagy 2 fej paradicsom
2 dl kókusztej
1 púpos ek tápióka keményítő
1 ek pirospaprika
só, bors
Elkészítés:
A szalonnát kis kickákra vágjuk, megpirítjuk, majd rátesszük a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a pirospaprikával, a felszeletelt zöldpaprikával, paradicsommal (vagy ketchuppal), és 1,5 dl vizet hozzáadva fedő alatt puhára pároljuk. A végén összeforraljuk a kókusztejjel és a tápiókával. Szezámtésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Erdélyi Konyha Kalendárium 2016
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése