Hozzávalók:
A csirkemell falatokhoz:
60 dkg csirkemell
1 tk pirospaprika
só, bors
3 ek kókuszolaj
A főzelékhez:
2 csokor medvehagyma
3 dl kókusztej
1 púpos ek tápióka keményítő
1 ek kókuszolaj
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, kicsit félretesszük. A medvehagymát jól megmossuk, felszeleteljük, és a kókuszolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a tápiókát, és csomómentesre főzzük. A végén mehet bele a só, bors, ízlés szerint. A bepácolt csirkemell falatokat megpirítjuk. A legvégén adjuk hozzá a pirospaprikát. Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Erdélyi Konyha Kalendárium 2016
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése